HVB för ungdomar

När man som ungdom har problem hemma eller om man kanske till och med inte har något riktigt hem så är det väldigt jobbigt. Om man har alkoholiserade föräldrar eller något annat som gör att man har ett väldigt osäkert hemförhållande så finns det annat som du kan göra också. Finns egentligen ingenting mer att göra än bara just det, vet att det går att ordna på andra sätt också. Och ingenting mer finns egentligen att tillgå men det går att ordna upp också. Finns sådant som kallas för HVB och det är hem för barn och ungdomar som behöver någonstans att bo. En trygg plats att växa upp och skolas.

I Luleå finns Mitt Hjärta och det är ett HVB-hem som jag har hört mycket bra om. Tycker att det fantastiskt bra att det finns sådana där platser, att det finns ställen som verkligen kan hjälpa ungdomarna och som kan göra så att de känner sig trygga. Det är verklige någonting som behövs och även om det skulle behövas väldigt många fler så får man nöja sig med de som finns och då är Mitt Hjärta som HVB i Luleå ett otroligt bra alternativ.

Som att det inte är svårt nog att vara tonåring annars också så måste det vara fruktansvärt att växa upp utan ett riktigt hem och utan en riktig trygg punkt, men med HVB så erbjuds det och det är fantastiskt att det finns.

Du gillar kanske också...