Företagshälsovård i Västerås

Jag bor och jobbar i Västerås och jag vill skriva och berätta om när jag gick till min företagshälsovård när jag hade ont i ryggen. Jag har alltid haft ont i ryggen och det är något som jag tar medicin för, men jag hade aldrig gått till företagshälsovården för det. Jag vet att det finns många som inte gör det, men jag skulle vilja uppmana alla att göra det. Det kan lindra smärtan och man blir oftast bra mycket snabbare än om man väntar och tar medicin.

Jag jobbar på ett ställe där vi har företagshälsovård och det är mycket bra. Jag har aldrig varit där för ryggsmärtor, för det har jag alltid gått till vårdcentralen för innan, men så tänkte jag att eftersom vi har möjlighet att få hjälp via jobbet, så skulle jag prova det. Jag gick dit och fick träffa en läkare som undersökte mig och konstaterade att det var något som hette ischias. Han gav mig lite medicin för det, men sa också att jag skulle komma tillbaka inom en månad för att utvärdera om det blivit bättre. Om det inte hade blivit det skulle han skriva en remiss till ortopeden och jag skulle få göra en röntgen.

Jag är glad att jag tog mig tiden och gick dit, det var mycket bättre än bara att gå till vårdcentralen och få medicin, eftersom man då inte kommer tillrätta med problemet, utan det blir bara lindrigare. Man får också träffa en specialist inom området och det är alltid bra. Så ta chansen när ni har den möjligheten och gå till företagshälsovård. Det är alltid bättre att förebygga och varför inte använda sig av den service som ens arbetsgivare har! Det var inget mer med det, jag gick dit och efter en månad hade smärtan försvunnit.

Varma kramar Birgitta!