Vill du jobba som målare?

Nej men se god eftermiddag på er! Det är alltid lika roligt att skriva ett nytt inlägg och här idag så kommer det att handla om något som jag vet att det finns flera läsare här inne som är intresserade av och det är målarmarknaden i Sverige, arbetsmarknaden för målare. Många undrar hur det ser ut idag eller vad man kan tjäna som målare så därför skall vi ta och titta på det idag.

Det finns en hel del olika yrken inom måleribranschen och man kan dela upp dem i två olika kategorier, inomhusmålning och fasadmålning. Inomhusmålning är det som oftast man tänker på när man hör ordet målare, tapetsering och så vidare. Fasadmålning är det som ofta kallas för fasadstuckatur och det är mycket stor efterfrågan på just den tjänsten idag.

När det gäller lönerna inom branschen så varierar de givetvis en hel del beroende på vilken typ av målning det är, inomhus eller fasad, men även beroende på hur mycket erfarenhet man har. En vanlig lön för en målare med ganska liten erfarenhet ligger mellan 20-25000 kronor i månaden och för en mer erfaren målare så kan den ligga på upp emot 40000 kronor i månaden.

Som ni ser så är det inte dumt att jobba som målare alls, det är ett mycket givande yrke och man kan tjäna ganska bra med pengar. Dessutom så är det ett yrke som alltid kommer att behövas då det finns en ständig efterfrågan på målartjänster, både inomhus och fasadmålning. Nu har vi inte ens berört industrimålning men det tänker jag att jag tar upp i nästa inlägg, annars blir det nästan för mycket information på en och samma gång.

Så det var allt för denna gång, jag hoppas att ni har haft nytta av detta inlägg!!

Bästa varmaste hälsningarna från Magnus i Haninge